Ομαδικά Προγράμματα

 

 
 
Στο Ρόδι - Κέντρο Λογοθεραπείας - Εργοθεραπείας στου Ζωγράφου παρέχουμε Ομαδικά Προγράμματα για την ενίσχυση κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων.
 
 
 
 
 

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

 
Στο Ρόδι - Κέντρο Λογοθεραπείας - Εργοθεραπείας στου Ζωγράφου, μέσα από το τη μουσική και το χορό το παιδί μπορεί να αναπτύξει δεξιότητες και ικανότητες όπως η ανάπτυξη του λόγου, η καλλιέργεια και κατάκτηση σωματικών, κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων. Να κατανοήσει έννοιες όπως αυτή του ρυθμού και του προγράμματος καθώς και επικοινωνιακά στοιχεία και κανόνες ομαδικής συμπεριφοράς και συνεργασίας.
 
 
 
 
 
 

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 
 
Στο Ρόδι - Κέντρο Λογοθεραπείας - Εργοθεραπείας στου Ζωγράφου το παιχνίδι αποτελεί βασικό συστατικό της θεραπευτικής προσέγγισης καθώς είναι και ο κύριος τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας ενός παιδιού, κάτι το οποίο ενισχύεται με στοιχεία δράματος και θεατρικών δραστηριοτήτων. Έτσι, το παιδί λαμβάνει πλούτο αισθητηριακών ερεθισμάτων και τόσο λεκτικά όσο και κινητικά καλείται να δημιουργήσει, να φανταστεί, να μάθει, να βιώσει αλλά και να διδάξει εμπειρίες και συναισθήματα. Σε ένα ταξίδι που μπερδεύεται ανάμεσα στους κόσμους και τους χώρους του πραγματικού και του ιδεατού, το παιδί αποκτά αυτοπεποίθηση, ενισχύει την έκφραση, την ατομικότητα αλλά και την κοινωνικότητά του.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ & ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕΣΩ ΤΕΧΝΗΣ

 
Στο Ρόδι - Κέντρο Λογοθεραπείας - Εργοθεραπείας στου Ζωγράφου οι νοητικές διεργασίες του παιδιού παίρνουν σάρκα και οστά καθώς αποτυπώνονται τόσο γραπτά, όσο και με τη μορφή εικαστικών κατασκευασμάτων. Η δύναμη των εκφραστικών μέσων ανοίγει διόδους κατανόησης, μέσα από σύμβολα και υπαρκτές πια περιγραφές εμπειριών και συναισθημάτων.
 
 
 
 
 
 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

 
 
Στο Ρόδι - Κέντρο Λογοθεραπείας - Εργοθεραπείας στου Ζωγράφου λειτουργεί ομάδα δημιουργικής απασχόλησης "Παιχνίδι και Δημιουργία". Τα τμήματα είναι αυστηρά ολιγομελή (μέγιστος αριθμός 4 παιδιά ανά τμήμα), καθημερινά από 09.00 π.μ έως 13.00 μ.μ. Το πρόγραμμα σχεδιάζεται και υλοποιείται με στόχο την καλλιέργεια δεξιοτήτων αδρής και λεπτής κινητικότητας, γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, με σκοπό τη βέλτιστη προετοιμασία για την μελλοντική ένταξη σε προσχολικό και σχολικό περιβάλλον. Υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση είναι το επιστημονικό προσωπικό του κέντρου μας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΕΑΡΑ ΑΤΟΜΑ 18-25

 
  • Μαγειρική
  • Ζαχαροπλαστική
  • Ραπτική
  • Χειροτεχνίες και Δημιουργίες
  • Φωτογραφία
  • Εικαστικά
Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε άτομα 18-25 ετών με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού και γενικευμένες διαταραχές της νοητικής λειτουργίας. Διεξάγονται πρωινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή.
 
 
 
 
 
 

ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

 
 
Στο Ρόδι - Κέντρο Λογοθεραπείας - Εργοθεραπείας στου Ζωγράφου λειτουργούν ομάδες γονέων με στόχο να υποστηρίξουν τους γονείς στο απαιτητικό και ιδιαίτερο έργο της ανατροφής των παιδιών τους. Στις ομάδες γονέων, συντονιστικό ρόλο κατέχει εξειδικευμένος θεραπευτής διευκολύνοντας την αλληλεπίδραση των μελών, τη γόνιμη συζήτηση, προάγοντας την ενδυνάμωση των γονέων όσον αφορά στη διαχείριση καταστάσεων που προκύπτουν εντός της οικογένειας, με γνώμονα πάντοτε την ψυχική υγεία και ευεξία του παιδιού και εφήβου.

Διεξάγονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 21.00 μ.μ. Διάρκεια: 90 λεπτά